Usikker på hvem som vokter MIF-målet mot Godset

ÅPNE KORT.  Julian Faye Lund får beskjed av  trener Vegard Hansen at han ennå ikke har bestemt seg for hvem som skal stå i MIF-målet mot Strømsgodset fredag kveld.

ÅPNE KORT. Julian Faye Lund får beskjed av trener Vegard Hansen at han ennå ikke har bestemt seg for hvem som skal stå i MIF-målet mot Strømsgodset fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

MIF-trener Vegard Hansen holde fire plasser åpne fram til han offentliggjør laget 75 minutter før kampstart mot Strømsgodset på Marienlyst fredag kveld. Også keeperplassen står åpen.

DEL

Da MIF-trener Vegard Hansen avsluttet den siste treningen torsdag  formiddag, trakk han de to keeperne til side, og ga både Julian Faye Lund og Mathias Eriksen Ranmark beskjed om at han ikke hadde bestemt seg for hvem som skulle stå i mål mot Strømsgodset fredag.

Faye Lund har vært den foretrukne av de to keeperne som er på lån fra henholdsvis Rosenborg og Molde. De har gitt sju baklengs etter 2-0-tap for Vålerenga borte i serieåpningen, og nå sist 5-4–tapet hjemme for Bodø-Glimt.

– Fem mål er selvfølgelig ikke noe en keeper ønsker å være bekjent av, men jeg sitter ikke igjen med et inntrykk at det tapet var min skyld, sier Faye Lund.

Trener Hansen har hatt to forskjellige utgangspunkt for laguttakene til de to første kampene, og nok en gang er dilemmaet fart eller ferdighet når Hansen skal velge dem som har hovedjobben på egen banehalvdel.  

– Alle har selvfølgelig ferdigheter gode nok, og jeg har fem backer som alle er gode nok til å spille på dette nivået, og en av dem kommer ikke engang med i troppen. De er alle forskjellige typer, sier Hansen.

Flere bytter allerede

Mot Vålerenga spilte Joackim Olsen Solberg venstreback, og Akeem Latifu på høyresiden. Mot Bodø-Glimt var det Vetle Dragsnes og William Sell som bekledde de to backplassene. Christian Gauseth spilte sentralt på midtbanen i serieåpningen, men var ute med skade i kamp nummer to. Han har trent for fullt de siste dagene.

– Våre valg selvfølgelig også noe med hvem vi tror Strømsgodset kommer med, legger han til.

Hansen og hans trenerteam har selvfølgelig gjort seg sine tanker og analyser etter det sure hjemmetapet sist, der Bodø-Glimts vinnermål kom elleve minutter på overtid på grunn av skade.

Det fotballmessige som skjedde er noe de jobber med på treningsfeltet hver uke, men det som ikke er så lett å trene på utenfor kamparenaen er å få inn den kynismen og profesjonaliteten i laget som er nødvendig for å kapre poeng på dette nivået.

MIF hadde nok av det i 1. divisjon, men nå er det ett nivå opp.

– Mot Bodø-Glimt var vi ikke erfarne og smarte nok da det dro seg til, mener Hansen.

Poeng som gjelder

Trenere i alle idretter sier ofte at de ser bak resultatene, men MIFs Vegard Hansen er veldig klar på at det er poeng som gjelder.

– Det er det vi lever av. Denne gangen er det noe ekstra som ligger i potten, men tre poeng vil gjøre meg fantastisk glad, ett poeng og jeg blir ganske glad. Mens jeg vil bli lei meg om vi reiser hjem med null poeng, sier Hansen.

Han sier rett ut at denne kampen, et lokaloppgjør mellom Strømsgodset og Mjøndalen, er og blir en  spesiell kamp.

– De som prøver seg med at dette bare er en vanlig fotballkamp, de bløffer. Poengene vil være like mye verdt som i alle de andre kampene, men at dette betyr noe spesielt for spillere, trenere, alle rundt klubbene og for folk i Mjøndalen og Drammen, det ligger i dagen. Her oppe har folk rundt laget snakket om denne kampene helt siden det ble klart at Strømsgodset reddet plassen i sluttminuttene i den siste serierunden, forteller Vegard Hansen.

Artikkeltags