Tilbyr elevene gratis leksehjelp

LÆR.NO: Elevene ved Drammen videregående får gratis tilgang til læringsplattformen ut året, forteller gründere Ali Elmasoudi og Eivind Stordal.

LÆR.NO: Elevene ved Drammen videregående får gratis tilgang til læringsplattformen ut året, forteller gründere Ali Elmasoudi og Eivind Stordal. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå får elevene ved Drammen videregående mulighet til å få hjelp med leksene på nett etter skoletid.

DEL

DRAMMEN: Mandag ble elevene ved Drammen videregående presentert for læringsplattformen lær.no, som ut året vil være et gratis tilbud. Nå håper gründerne i Lær at fylkeskommunen vil investere i et permanent tilbud til elevene.

LES OGSÅ: Store kutt i videregående skole

På delt tavle

Ali Elmasoudi og Eivind Stordal i lær.no demonstrerte for elevene hvordan nettsiden fungerer. På storskjerm hadde de med seg en av lærerne i prosjektet. Hensikten er at elevene skal få hjelp til både matte, fysikk og kjemi, uavhengig av hvilket trinn eller nivå de er på.

– Lærer og elev møtes på delt tavle. Timen vil bli tatt opp, slik at eleven slipper å notere, sier Ali Elmasoudi, som selv har mastergrad i matematikk.

Eleven logger seg inn på siden ved hjelp av Facebook, eller registrerer en bruker. Deretter kan eleven sette seg opp på en time hvor han velger fag og trinn.

På skjermen vil både elev og lærer kunne skrive og tegne, mens de kommuniserer via videoanrop.

Lær.no har testet ut plattformen på andre skoler, og Elmasoudi forteller at de har fått gode tilbakemeldinger. Han forteller at de også er i stadig utvikling, og jobber for å forbedre tilbudet.

Lær.no ble lansert i fjor, men først denne høsten har plattformen blitt presentert for elevene.

Omtrent 20 lærere er med i ordningen, og mange av de er studenter ved høyere utdanning. De er plukket ut av lær.no gjennom intervjuer, og Elmasoudi og Stordal forsikrer om at de er kvalifiserte.

LES OGSÅ: Marie overlevde nesten ikke ungdomsskolen

SPONSER MED 30.000: Satvir Singh Parma fra Eltek synes prosjektet er spennende.

SPONSER MED 30.000: Satvir Singh Parma fra Eltek synes prosjektet er spennende. Foto:

Investerer 30.000 kroner

For å kunne tilby gratis leksehjelp til elevene ut året, har de fått med seg drammensbedriften Eltek. Firmaet har sponset prosjektet med 30.000 kroner.

– Jeg husker selv da jeg studerte, hvor viktig det var med studieveileder, sier visepresident i Eltek, Satvir Singh Parmar.

Parmar synes prosjektet virker lovende og løsningen Lær har kommet opp med er veldig god.

– Det får de beste studentene til å bli bedre, og de som sliter et lite push, sier han.

Om prosjektet ikke får offentlig støtte, vurderer lær.no å tilby ordningen mot at foreldre betaler for dette.

Utdanningssjef i Buskerud fylkeskommune, Jan-Helge Atterås, forteller at han ikke har fått noe tilbud fra Studix, og at han derfor ikke kan ta stilling til om fylkeskommunen vil investere i prosjektet.

– I den budsjettsituasjonen vi har i fylkeskommunen nå, er det lite nærliggende å tro at vi vil investere i noe som helst. Men jeg kan verken si ja eller nei før vi har fått noe tilbud, sier han.

LES OGSÅ: Flere elever fullfører videregående

Artikkeltags