Beboer tilkalte politiet etter at en ukjent banket på midt på natta

LYSTE INN: Politiet rykket mannsterke ut til en blokk på Fjell i Drammen etter at en beboer hadde meldt fra om at noen lyste inn vedkommendes vindu, ropte og banket på.

LYSTE INN: Politiet rykket mannsterke ut til en blokk på Fjell i Drammen etter at en beboer hadde meldt fra om at noen lyste inn vedkommendes vindu, ropte og banket på. Foto:

- Vi må rykke ut med mer enn én patrulje hvis vi skal fange noen som prøver å bryte seg inn, sier operasjonsleder i politiet Marianne Mørch.

DEL

DRAMMEN: Klokka 03.15 rykket politiet ut med tre patruljebiler til en blokk i Lauritz Hervigs vei i Drammen. Årsaken var at en beboer hadde ringt inn til politiet om at noen banket på vedkommendes rute midt på natta.

– Beboeren opplyste også til politiet at personen utenfor ropte og lyste inn vinduet. Vedkommende skal ha gjort dette utenfor vinduene til flere i blokka. Men da politiet kom til stedet hadde personen forduftet. Vi søkte litt etter vedkommende i området, forteller operasjonsleder Marianne Mørch søndag morgen.

– Er det vanlig å rykke ut med tre patruljer på slike hendelser?

– Ja, vi må rykke ut med mer enn én patrulje hvis vi skal fange noen som prøver å bryte seg inn.

– Jeg antar at beboeren gikk og la seg igjen etter at politiet hadde reist fra stedet, fortsetter Mørch.

Et titalls personer bortvist

Natt til søndag måtte politiet bortvise et titalls personer, mest menn, fra Drammen sentrum grunnet beruselse og det de beskriver som dårlig atferd. Politiet bortviste personene fra sentrum i tidsrommet fra klokka 00.19 til 02.51.

Klokka 01:25 ble en mann i 20-årene bortvist fra Bragernes fordi han var overstadig beruset og prøvde å ta seg inn på et utested ved å hoppe over gjerdene.

Nærmere klokka 03 var det en mann i 40-årene som ble bortvist fra.

– Han forsøkte å stjele fra et utested og var generelt ufin i oppførselen, melder politiet.

En annen mann prøvde også å stjele natt til søndag – fra en kiosk i Drammen sentrum. Han er i 20-årene. En kvinne og en mann i slutten av tenårene ble også bortvist fordi de oppførte seg kranglete.

Prøvde å slå ordensvakter

I 01-tiden måtte en mann i 20-årene finne seg i å dra vekk fra sentrum fordi han ifølge politiet prøvde å slå ordensvaktene på et utested.

– Ingen ble skadet, det var heller ingen som ønsket å anmelde forholdet, melder politiet.

En ung mann og kvinne har mistet førerkortet etter at de kjørte for fort i Rosenkrantzgata i Drammen natt til søndag. Utrykningspolitiet stoppet begge bilene nærmere klokka 02.30, som da ble målt til å holde gjennomsnittshastighet på 88 kilometer i timen i 60-sone.


Artikkeltags