Utelivsaktører som ikke betaler minstelønn, bør heller ikke få servere alkohol og mat

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Drammen i dag finnes det kun tre bedrifter med skjenkebevilling som har tariffavtale: Comfort Hotel Union brygge, Scandic Ambassadeur Hotel og Quality Hotel River Station.

Felles er at disse tre er hoteller. Det betyr at når du skal på byen for å ta en øl, kan du ikke være sikker på at de ansatte som serverer deg, har ordna forhold.

Arbeidstilsynet har nylig uttalt at så mange som 30 prosent av utestedene i Norge ikke betaler minstelønn til sine ansatte. De bryter altså loven.

Når andelen utesteder i Drammen med tariffavtaler er så lav, er det ikke usannsynlig at dette tallet vil kunne være høyere i vår region. I tillegg er Arbeidstilsynet underbemannet og rekker dessverre ikke å føre jevnlige nok tilsyn på serveringsstedene.

Derfor mener vi kommunen selv må kunne kontrollere minstelønnsforskriften gjennom å kunne frata de useriøse aktørene skjenke- og serveringsbevillinga ved brudd. På lik linje med brudd på røykeloven.

Utelivet generelt er preget av stor overetablering og usunn konkurranse og altfor mange virksomheter er preget av useriøsitet. Lønna til de ansatte er ofte det som ender med å lide for å sikre lønnsomheten. Før LO og Fellesforbundet krevde allmenngjøring og minstelønn i 2018 var det betydelig lavere lønninger blant ansatte i bransjen.

Denne praksisen med sosial dumping er nå heldigvis ryddet opp i gjennom lovverket. Denne forskriften sikrer at alle ansatte skal ha 167,90 kroner i timen. Å betale mindre enn dette er nå ulovlig. Likevel skjer det.

Den store andelen useriøse aktører gjør at situasjonen som følge av covid-19 blir ekstra krevende. Seriøse aktører risikerer konkurs fordi de blir utkonkurrert av selskaper som bevisst bryter loven. Slik kan vi ikke ha det.

I høst skal retningslinjene for skjenkebevilling opp til folkevalgt behandling i Drammen. I dag forutsetter skjenkebevilling plettfri vandel. Den som skal få tildelt bevilling, må oppfylle en rekke kriterier deriblant krav til: «ordensmessige forhold i skjenkestedet og dets nærmeste omgivelser, samt trafikale forhold».

Imidlertid sier retningslinjene ingenting om de ansattes lønns- og arbeidsvilkår. Etter vårt syn er dette uhørt. Vi vil, i likhet med kommuner som Trondheim, Sarpsborg og Stavanger, koble lønnsvilkårene direkte til skjenkebevilgningen. Å sjekke lønnsvilkårene må bli en del av skjenkekontrollens myndighetsområde og kontrollørene må kunne gi prikker. Arbeidstilsynet må samarbeide med kommunen i disse sakene og informere om det de avdekker slik at kommunen kan sanksjonere. På denne måten kan vi få et mer seriøst uteliv og bedre tilbud til innbyggerne samtidig som det gir bedre muligheter for både ansatte og bedriftseiere.

I denne runden er det skjenkebevilling det dreier seg om, men som vi har sett i nylige lokale avisoppslag, synes problemet å være enda større i den delen av bransjen som bare serverer mat. Tilsvarende krav bør derfor også stilles til de som skal ha serveringsbevilling.

Vi mener at kommunen skal være hard i møte med arbeidslivskriminalitet lokalt: betaler du ikke minstelønna, tar vi skjenkebevillinga.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags