Bilmagasinet i Drammen - Kommersielt magasin

- Jeg syns den er forbanna digg å kjøre

Anders Backe lever av adrenalinfylte skistunts. I hverdagen roer han seg helt ned bak rattet på en Mitsubishi Outlander PHEV - levert fra Motor Forum i Drammen.

Hjertet pumper. Det suser i ørene. En kropp med ski på beina suser over globen på Nordkapp -  et platå 307 meter over havet. Fristilkjører og proff Anders Backe (33) fra Sigdal lever av slike stunts. Noen mennesker liker det ekstreme mer enn andre, og Anders har gjort hobbyen til jobb. Å planlegge og gjennomføre halsbrekkende skistunts er en del av hverdagen. 

Men når han farter rundt på jakt etter snøfylte bakker eller kjører med familien, er komfort, fremkommelighet og plass det han setter høyest. 

Jeg syns den er så forbanna digg å kjøre, kommer det kjapt i det Anders ruller inn på Aron skianlegg i en Misubishi Outlander PHEV. Det er en strålende solskinnsdag i Drammen. Bilen er fylt av skiutstyr - alt han trenger for en flott dag i bakken. 

Anders Backe er blant Europas beste utøvere innen sin idrett og har blant annet finaleplass i X-Games på merittlisten. 33-åringen er også kjent for å ha deltatt i en rekke skifilmer - mest kjent for Supervention-filmen, som har blitt allemannseie.

- Med skiboks på taket får jeg med alt. Og det er den perfekte bilen når familien og jeg stikker på tur. Jeg har alltid plass nok - som når jentungen vil ha med seg det litt store akebrettet. Og med firehjulstrekksystemet kommer vi alltid frem. Det er ikke noe stress med denne bilen. Jeg koser meg bak rattet, sier han. 

Kjører mye på strøm

Anders har hatt et tett samarbeid med Motor Forum i Drammen de siste fem årene. Det har gjort at Mitsubishi har blitt en tett følgesvenn på veien. Han er på sin 7. og 8. Mitsubishi. Outlander PHEV er familiebilen. L200 pickup er arbeidsbilen hans. 

- Outlander PHEV er helt genial som ladbar hybrid. Kona kjører på strøm til og fra jobb, vi henter i barnehagen og handler i butikken uten å bruke en dråpe drivstoff, forteller Anders, samtidig som han syns det er behagelig å kunne legge ut på langtur uten å få rekkeviddeangst. Det er bare å kjøre, selv om el-tanken blir tom. 

Mitsubishi Outlander PHEV er Norges mest solgte ladbare hybrid 6 år på rad. Som den første bil noensinne har Outlander PHEV blitt kåret til «Årets grønne familiebil 2020» av det anerkjente bransjemagasinet Green Car Journal.

- Det fine er at det ikke føles som en stor SUV. Den er så snerten å kjøre at den er like god som bybil, understreker han. 

L200 - arbeidsbilen som kommer frem

I disse dager er det L200 Anders bruker mest på lengre jobbturer. Den muskuløse pickupen kom i ny form rett før jul og har fått bredere «nese» og et tøffere utseende. Han kaller den skitralla si - og syns den nye versjonen er sykt kul, som han sier. 

Et avansert 4WD-system er skapt for trygghet og for å komme seg frem - uansett terreng. Super Select 4WD-II har fire ulike kjøremoduser med en lavgirserie og du kan skifte mellom kjøremodusene i opptil 100 km høy hastighet.

- Jeg trenger en bil som kommer frem overalt og som har masse plass. Der har du L200. Du sitter høyt, har god utsikt i en bil med mye kraft. Også ser den så bra ut, påpeker han og tar skiene fatt for en dag i Aron. 

- Hils Gjermund da, roper Anders med lua godt over ørene og et bredt skismil. 

Les mer om Mitsubishi Outlander PHEV og L200 her

Anders Backe har en egen «skitralle» i kraftbunten L200. Den muskuløse pickupen har kommet i ny utgave og fått seg en real «facelift» og har aldri sett bedre ut.

Motor Forum i vekst

I Ingvald Ludvigsensgt. 21, «bilmekkaet» på Åssiden, smiler Gjermund Jørgensen, daglig leder for Motor Forum Drammen

- Vi er så glade for samarbeidet med Anders. Han er en skikkelig jovial fyr som engasjerer seg i lokalsamfunnet. Og han er midt i blinken for å vise frem allsidigheten og bruksområdene til Outlander PHEV og L200, sier han.  Ved inngangsdøren står de to bilstjernene og skinner. 

- Outlander PHEV samler det beste fra flere verdener. I dagens bilmarkedet vil mange ha litt av alt - og det får man med denne typen ladbar hybrid, som har god fremkommelighet, masse plass og høy kjørekomfort. Det er derfor Outlander har blitt en bestselger, sier Gjermund. Han slår også et slag for L200 som arbeidsbil. Om du er håndverker eller driver skogsdrift, så er dette den nye «arbeidshesten». 

- Den har fått litt mer testosteron i den nye versjonen, humrer han, men legger til at dette ikke går utover kjørekomforten.  

Gjermund Jørgensen syns den nye versjonen av L200 er tøffere og en ypperlig «arbeidshest», samtidig er teknologien blitt så avansert at den er en bil for fremtiden.

Motor Forum i Drammen har sakte, men sikkert vokst seg store. På 10 år har de tredoblet antall ansatte og firedoblet omsetningen. For tre år siden flyttet de til nye, flotte lokaler i det gamle Akropolis-bygget. De er en del av Motorgruppen og fører merkene Renault, Dacia og Mitsubishi. Her har de også et komplett tilbud med mekanisk avdeling, dekkhotell, utbedring av glasskader og egen karosseriavdeling.

- Jeg tror veksten vår bunner i at vi har flinke folk her. Det er god atmosfære, som jeg tror kundene merker. Også har vi veldig takknemlige biler å selge, avslutter Gjermund. 

Motor Forum i Drammen holder til i flotte lokaler i Ingvald Ludvigsensgt. 21, 3027 Drammen. De er en del av Motorgruppen og fører merkene Renault, Dacia og Mitsubishi. Her har de også et komplett tilbud med mekanisk avdeling, dekkhotell, utbedring av glasskader og egen karosseriavdeling.


www.motorforum.no
Tlf: 32 27 61 90