DRAMMEN: Inne i treromsleiligheten i Myrehagen Borettslag på Åssiden pusses det opp til den store gullmedalje. En snekker står på kne og skjærer gulvlaminat, oppetter veggene er det materialer og pappesker, et nytt kjøkken er på vei opp, og til middag er det Fjordland.

Veggen mellom kjøkken og stue er fjernet, og det samme gjelder veggen mellom gang og stue. Det meste blir nytt i gang, stue og kjøkken.

Elizabeth Jensen (50) vokste opp på Austad, og bodde mange år på Konnerud, begge steder i enebolig.

Budrunde

Nå har hun bodd i treromsleiligheten på 75 m² med sin datter Synne (18) i tre år. De var og så på en fireroms på 95 m² også, men Elizabeth likte ikke løsningen så godt på den.

Da hun kjøpte for tre år siden, lå den ute for mellom 1,7 og 1,8 mill., pluss noe fellesgjeld. Elizabeth måtte inn i budrunde, og fikk til slutt tilslaget på 2., 330 mill.

– Jeg fikk en ny verdivurdering etter et år, og den ble på 2,6. Da hadde jeg ikke gjort noen ting med leiligheten. Det syns jeg er veldig bra altså, sier hun. Månedlige fellesutgifter er på ca. 5400 kroner.

Nå har hun altså bestemt seg for å bli i leiligheten i mange år fremover.

– Det er dyrt å flytte, og jeg bestemte meg for å bruke de pengene på oppussing, for å få leiligheten akkurat slik jeg vil ha den, sier Elizabeth, som er frisør med to egne salonger.

Svindyr granittplate

Det viktigste for henne var å få mer romfølelse og et nytt kjøkken.. Derfor fjernes veggen mellom kjøkken og stue, og mellom stue og gang.

Det vil gi en åpen løsning, med egen kjøkkenøy.

– Jeg har alltid ønsket meg en benkeplate i svart granitt. Nå får jeg det. Også kjøkkenøya får granittplate. De er svindyre, men veldig fine. Kranene på kjøkkenet blir i gullfarge. Det har jeg alltid hatt lyst på. Jeg liker den herskapelige stilen. Da jeg flyttet ned hit for tre år siden kunne jeg endelig ta fram gullspeilene mine, som har stått i boden i mange år, sier Elizabeth.

Også platen på veggen over kjøkkenbenken blir i gullfarge.

Hun innrømmer gjerne at hun er glad i glitter og stas og pynteting.

– Akkurat som jeg vil

– Men man trenger ikke ha et herskapshus for å like den herskapelige stilen. Nå er min datter på vei ut av huset, og jeg kan innrede leiligheten akkurat som jeg vil, fastslår hun.

Nå går det med en del tid til å google interiørbutikker på nett. .

– Jeg har kjøpt takspoter med gullfarge inni. God kvalitet, men svindyre, ler Elizabeth,.

Nå får hun sin egen drømmeleilighet. Akkurat slik hun vil ha den.


Myrehagen Borettslag

undefined

Ligger på Åssiden

Bygget i 1974

Består av 144 leiligheter i tre blokker

Leilighetene: 30 toroms på 35 m², 27 toroms på 42 m², ti toroms på 70 m², 30 treroms på 73 m², 17 treroms på 78 m², 30 fireroms på 93 m²