Navn: Gunvor Besseberg

Alder: 71

Bor: Svelvik

Vår yngste sønn var nyfødt da jeg fikk telefon fra kommunens helsesøster: «Gunvor, du er den eneste som kan hjelpe», sa hun. Jenta var 14 år og hadde ingen steder å dra. Hun skulle bare bli hos oss over helga, men ble boende i seks år. Resten av barna våre var åtte, ti og 18 da hun kom. Vi følte at både vi og ungene våre hadde taklet det veldig bra. En ny gutt flyttet inn. Og så ei jente, enda vi egentlig ikke hadde plass til flere i huset vårt i Juvåsen. Jeg sa ja uten å spørre Trond først, haha! Han har virkelig vært fantastisk.

Denne jenta ble også værende tiden ut. Da foreslo barnevernet at vi burde satse større. I 1993 fikk vi kjøpt denne flotte tomta nede ved fjorden. Vi tok opp lån og bygde stort hus med mange soverom. Stort sett hadde vi tre ungdommer her, i tillegg til egne barn. Jeg er ingen barmhjertig samaritan, men jeg er heldig som har fått gjøre det jeg er god på. Moren min var et godt forbilde. Hun hadde modige og sterke meninger om medmenneskelighet. Selv vokste hun opp i herskapelighet, men forelsket seg i pappa fra en arbeiderfamilie. Det ble et godt utgangspunkt for oss barna.

Da alle ungene våre flyttet ut, kjente vi at vi var ferdige som fosterforeldre. Vi hadde til sammen 20 fosterungdommer på 20 år. Den store bekymringen ble hvordan vi skulle ha råd til å beholde det store huset. Da kom ideen om å starte pensjonat. I år har vi tiårsjubileum som Villa Rørvik. Hit kommer det turister fra hele verden. Til leilighetene våre, i lille Svelvik! Det er så kult!

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Svelvik?

Play
00:11