Navn: Solveig Iren Røine

Alder: 36

Bosted: Gulskogen

Jeg feiret nyttårsaften i Berlin, da jeg bestemte meg. Så ringte jeg til sjefen min. «Godt nyttår! Jeg sier opp.» Det var en helt enorm frihetsfølelse. Om jeg var edru? Haha! Det var på dagtid, altså. Jeg hadde tenkt på det lenge. Pokker heller, nå bruker jeg alle sparepengene mine på kaffebar. 1. april 2012 hadde jeg min siste arbeidsdag på Baker Hansen på Strømsø torg. Måneden etter åpnet jeg Jovialen tvers over gata.

Når jeg ikke er på jobb, bruker jeg mye tid på venner og musikk. For ti år siden ble jeg blodfan av et band som heter My Morning Jacket. Jeg har reist verden rundt for å gå på konserter med dem, og sett dem 19 ganger. Bare to av dem i Norge. Det har vært mest USA. Og to ganger i Mexico, faktisk. I vinter reiste jeg alene til Den dominikanske republikk, bare for å høre dem på en festival.

Mange drømmer om å åpne kafé. Men det er ikke lett, ass. Jeg har gjort alle feilene man kan gjøre som gründer. Som å forvente at man kan ha normale arbeidstider og bruke masse penger på lønn, for eksempel. Det er ikke så lurt. Det å ikke kunne noen ting om regnskap ble også dyrt. Jeg har vært i tingretten og sagt «ikke slå meg konk, jeg skal fikse det». Nå har det heldigvis snudd. Enten så går det, eller så går det over.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Gulskogen?

Play
00:13