Navn: Linda Karina Wang, lønn- og HR-ansvarlig

Alder: 42

Bor: Krokstadelva

På vei opp til Gaustatoppen skrek jeg ut i lufta: «Faen ta deg, du skal ikke få stoppe meg!» Jeg vil vise at sykdommen ikke skal få vinne. Det var så vondt, og jeg tryna mange ganger, men jeg klarte å komme meg opp de sju kilometerne i motbakkeløpet Viking Challenge på under to timer. Jeg gråt og gråt da jeg kom på toppen. Jeg hadde overvunnet meg sjøl. Fy søren så stolt jeg var!

Det starta i 2011 med at jeg hadde vondt i en finger, et kne og ei tå over lengre tid. Til slutt greide jeg nesten ikke å gå eller vri på hodet. Det viste seg at jeg har psoriasisleddgikt, en kronisk sykdom der leddene gradvis smuldrer opp. Jeg har vært så dårlig at mannen min måtte hjelpe meg med å kle på meg. Da handler det om å være glad for de små tingene du klarer. For to år siden bestemte jeg meg for å ta livet mitt tilbake.

Først begynte jeg å gå en runde i rundkjøringa ved huset vårt. Det er 50 meter. Så kunne jeg utvide litt i nabolaget. Heldigvis er jeg født positiv. Jeg lagde meg en to do-liste. Der sto motbakkeløpet Oslos Bratteste øverst. Jeg har også engasjert meg i styret i Spondyloartrittforbundet Spafo Norge, for å bidra til at flere får informasjonen jeg gjerne skulle hatt da jeg ble syk. Nå vil jeg gjøre de tingene jeg har lyst til, for i morgen kan det være for seint. Det neste som står på lista er å hoppe i fallskjerm og rappellere ned Oslo Plaza. Du kan hvis du vil, du må bare ta små skritt om gangen!

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Krokstadelva?

Play
00:05