Navn: Magnus Jagland Kjeldsen

Alder: 40

Bosted: Strømsø

Jeg fikk diagnosen da jeg var fire år. Barneskolen gikk greit. Ungdomsskolen verre. Videregående ble katastrofe. Jeg hoppet av og begynte på revy og teater på folkehøgskole isteden. Redningen for meg var å komme inn i teateret da jeg gikk på ungdomsskolen. Livet på teatret var ikke så A4 som på skolen. Det passa meg bra. Kvelden før teateret brant, spilte jeg prinsen i Snøhvit og de syv dvergene. Jeg jobbet også mye som hjelpegutt der i mange år.

Helt siden vi hadde et diktprosjekt i 6. klasse, har jeg skrevet små dikt. For meg er det balsam for sjela. I fjor skrev jeg 700 dikt. 70 av dem ble til bok i november. Det var en drøm å sitte med min egen bok i hånda for første gang. Jeg la ut 57.000 fra egen lomme, og har gått i null. Ikke akkurat noe å bli rik av, men har solgt 300 bøker til nå. Når jeg ser fine naturbilder, kommer ordene. Jeg bruker i snitt fem minutter på å skrive et dikt på telefonen. Så får jeg hjelp av samboeren til moderen, for han har litt mer ro i rumpa enn meg til å samle det på PC.

Jeg har samboer og to barn, fast jobb i et entreprenørfirma og har gitt ut bok. For meg er det viktig å vise at ADHD og dysleksi ikke er noen hindring. Hvis jeg kan få det til, kan andre også. Nå lurer jeg på å gi ut en bok til.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Drammen?

Play
00:09