Navn: Lizzie Ruud Thorkildsen, nyvalgt leder for Delta

Alder: 57

Bor: Langløkka

I slutten av 20-årene fikk jeg jobb som legesekretær på Sykehuset Buskerud. Der ble jeg møtt av et kantinebord som pult og en stol som var altfor lav. Da jeg gikk til sjefen og spurte om å få sitte ordentlig, ble jeg avvist. Det må være mulig å få bedre arbeidsvilkår, tenkte jeg, og meldte meg inn i fagforeningen. Da hadde jeg stukket hodet såpass mye fram at jeg ble plasstillitsvalgt for sekretærene på sykehuset.

Både engasjementet og ansvaret har vokst underveis. Først ble jeg foretakstillitsvalgt for KFO på sykehuset, så ble jeg spurt om å være konserntillitsvalgt. Til slutt satt jeg i styret i Helse Sør Øst for Delta YS og kom inn som nestleder i Delta. Nå har jeg vært leder i halvannen dag. Det har vært en enormt spennende reise. Målet mitt er å skape et enda bedre arbeidsliv for fremtiden, for barn og barnebarn.

Jeg begynte på skole mens jeg hadde tre barn under fem år. Alt går, hvis du bare bestemmer deg. Tiden med små barn er nok det som har preget meg mest. Alle tre var syke. Jeg ble både sterkere og tøffere av å leve med syke barn. På fritiden elsker jeg å kjøre Harley Davidson med mannen min. Jeg var 49 år da jeg tok MC-lappen. Når jeg kjører, må jeg dytte alt annet ut av det travle hodet mitt. Det er deilig. Det hører forresten med til historien at vi fikk ordentlige skrivebord og stoler til slutt.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Langløkka?

Play
00:14