Navn: Lise Hellum, driver Drømmeboden Interiør

Alder: 35

Bosted: Svelvik

Du må bare hoppe i det og satse. Du får det ikke til hvis du skal være forsiktig. Jeg er veldig sånn som tar det som det kommer. Alt årner seg. Veldig mange som starter for seg selv, må gi seg etter to-tre år. Jeg syns det er veldig moro at jeg har klart å komme over den kneika. Nå har jeg holdt på i fem år og har to ansatte. Det er så klart alltid litt bekymringer når man driver for seg selv, men jeg er ikke typen til å ligge våken.

Den eneste gangen jeg har vært ordentlig redd, var da jeg var på campingferie i Telemark for to år siden. På kvelden satt jeg ute sammen med familien. Jeg skulle bare reise meg opp. Så smalt det. Jeg fikk kjempevondt i nakken og klarte ikke puste ordentlig. Ambulansen kjørte meg av gårde. Det var så ekkelt å ikke vite hva det var. Det viste seg å være lungekollaps. Jeg har blemmer på lungene, som man kan utvikle fra man er liten. Når en sprekker, klapper lunga sammen.

Jeg har 20 blemmer på den andre lunga og, men det gjør de ikke noe med før en av dem sprekker. Det tok jo 30 år før den første sprakk, så det er ikke sikkert den sprekker i det hele tatt. Det kan skje. Men jeg kan jo dø i en bilulykke også. Så jeg kan liksom ikke gå rundt og vente på det. Jeg tar det som det kommer. Det årner seg.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Svelvik?

Play
00:09