Navn: Stine Pedersen Svarthe, ernæringsrådgiver

Alder: 33

Bor: Gulskogen

Jeg kan takke mamma for at jeg turte å gjøre det. Hun har alltid lært meg at vi må ta ansvar for vår egen lykke. Jeg jobbet som ernæringsrådgiver i barnehage, men kjente at jeg ville gjøre noe mer. Utgjøre en forskjell for flere. I mammapermisjonen ble jeg kjent med Veronika, som er opptatt av det samme som meg. Sammen startet vi «Bare bra barnemat». Vi tilbyr abonnement på en kursportal på nett, holder foredrag, skriver for VG Familieklubb og har gitt ut bok. Hovedmålet vårt er å hjelpe foreldre med å lage maten selv.

Hele veien har vi jobbet veldig mye med å tørre å tenke stort. Jeg var alenemor til en datter på 16 måneder da jeg sa opp fast jobb og startet firmaet i januar i fjor. Mange var skeptiske til at jeg risikerte å stå uten inntekt. Men det føltes så riktig. Hva er det verste som kan skje? Går det skikkelig ille, får jeg bare selge huset og kjøpe noe mindre. Fra mai i fjor til mai i år omsatte vi for én million kroner. Det var en stor milepæl.

Mange spør meg hvor streng jeg er med treåringen, om vi aldri spiser noe godteri. Datteren min vet ikke hva smågodt er, men vi lager mye godt med sunnere ingredienser, og bruker søtning som banan og dadler som bidrar med nyttige næringsstoffer. Hvis jeg kan få lov til å si én ting til andre: Følg drømmen din, tør å tenke stort. Livet er for kort til å la være.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Gulskogen?

Stine Pedersen Svarthe