Navn: Torbjørn Andreas Pettersen, pensjonist, butikkeier og komiker

Alder: 68

Bor: Tangen

Jeg burde hatt mye mer tid med de fire barnebarna mine, for det er kjempehyggelig. Den eldste skal konfirmeres neste år, og den yngste var nettopp 50 dager gammel. Jeg har litt dårlig samvittighet for å ikke være en god nok bestefar. Men det er ikke alltid tida strekker til, med styreverv, politikk, butikken vår, Bufetat og Forliksrådet.

Ofte møter jeg folk jeg jakta på som politimann. Det er hyggelig å se at det er håp for mange, hvis de bare får muligheten. I 35 år jobba jeg i politiet i Drammen. På 70- og 80-tallet var det ikke like mye debrifing som det er i dag. En del stygge hendelser burde sikkert vært bearbeidet bedre. Jeg har blitt trua med våpen og avfyrt skudd i tjeneste, men aldri vært skikkelig redd. Jeg husker godt ei ulykke der jeg plukka ut ei lita jente som var død. Det er sånt som sitter i.

I mange år brukte jeg tupé, for jeg mista håret tidlig og følte meg ikke vel uten. Den var festa med tosidig teip. Nå ser jeg at det så veldig spesielt ut, haha! Faktisk bruker jeg den fortsatt når jeg opptrer som Doktor Solberg! Han dukka opp en gang på 90-tallet. Det er veldig morsomt å fortsatt bli spurt. For to år siden åpnet Merete og jeg «Andreas Landhandel». En liten butikk med antikviteter, drops, kaffe, te, honning og syltetøy. Da var jeg 66 og hun 61. Ingen av oss er typen til å sette oss ned. Det er litt morsomt å prøve.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Tangen?

Play
00:08