Navn: Saba Asgedom Desta

Alder: 50

Bor: Fjell

Plutselig en dag var han borte. Etter 20 dager fikk jeg høre fra venner at han var i trygghet. Tre måneder senere ringte han meg fra Norge. Mannen min var journalist i Etiopia. Det er ikke trygt når du ikke er enig med diktatoren. Derfor kunne han heller ikke fortelle oss om flukten. I fire år var han borte fra oss. Det var veldig tøft å være igjen i hjemlandet. I 2014 kunne jeg og de to døtrene våre reise etter. Han møtte oss på Gardermoen. Barna gråt. Han gråt. Den dagen er den beste jeg har hatt. Nå er vi en familie igjen.

Språk er veldig vanskelig. Det er så frustrerende når jeg har så mange tanker og følelser inni meg, som jeg ikke får ut som jeg vil. Men jeg har vært heldig. Jeg fikk språkpraksis på Bråta i Mjøndalen. Jeg ble veldig, veldig glad da jeg fikk jobbe som vikar videre. Jeg liker ikke å få penger fra Nav og bare sitte hjemme. I Etiopia var jeg sekretær, men jeg har alltid drømt om å jobbe med mennesker. Endelig får jeg gjøre det. Nå tar jeg videregående skole for å bli helsefagarbeider. Mitt største mål er å få fagbrev og fast jobb.

Kollegene mine er fantastiske. De hjelper meg veldig. Også er jeg heldig som møtte Kjersti. Nå husker jeg ikke lenger at hun var flyktningguide for meg, for nå er hun en ekte venn. Hun inviterer meg på kaffe, hjelper meg og sier at jeg kan ringe henne hvis jeg har problemer med leksene. Kvinnene i Drammen soroptimistklubb har også vært fantastiske. Jeg føler meg så trygg i Norge. Er du trygg, er alt bra.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Fjell?

Play
00:19