Navn: Mariella Berge Håtveit, frisør og daglig leder

Alder: 44

Bor: Åskollen

Mestringsfølelsen er så sterk når jeg får et dyr på 500 kilo til å forstå den minste bevegelse fra meg. De største opplevelsene er når jeg kjenner samspillet med hesten min og han blir stolt fordi han får det til. Jeg får gåsehud over hele kroppen. Så kommer gledestårene. Faktisk får jeg gåsehud bare av å snakke om det. Noen ganger tenker jeg at hvis jeg hadde dødd nå, på hesteryggen, så hadde jeg dødd lykkelig.

I fjor hadde jeg 20-årsjubileum som frisør. To uker etter at jeg tok svennebrevet, kjøpte jeg meg hest. Så var jeg uten noen år, da datteren vår var liten. Voksenlivet er litt teit sånn, man må kutte ned på det morsomme og tenke på både tid og penger, haha! Men nå eier jeg hest igjen. Heldigvis er jeg lykkelig gift med en mann som ser hvor mye det gir meg. Hestene har faktisk endret mye av holdningene mine til mennesker også. Før tenkte jeg at jeg visste mange ting. Nå ser jeg at andre kan få meg til å forstå et par ting om meg selv.

Jeg ble tilbudt jobben som daglig leder da jeg var høygravid. Det syns jeg var utrolig kult. Nå har jeg vært det i åtte år. Hvordan jeg er som leder? Jeg sliter litt med å kontrollere snakketøyet og kunne nok vært flinkere til å lytte. Men jeg jobber med saken, altså! Noe av det beste med jobben er å kunne følge kundene gjennom livet deres. Rett før pappa døde, sa han til meg: «Nå rykker du stadig fram i køen.» Det er brutalt, men også litt sant.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Åskollen?