Navn: Tor Gundersen, banemester i Drammen kommune

Alder: 53

Bor: Gulskogen

Det er bare én dag i året jeg gruer meg til å gå på jobb. Det er når Godset møter Rosenborg på Marienlyst. Da får jeg noen flashbacks. For jeg var på jobb på akkurat den kampen da jeg fikk telefonen om at Fredrik hadde vært i en ulykke. Jeg gikk rett inn på nettet. Da jeg så bildene av bilen, skjønte jeg at det ikke hadde gått bra. Heldigvis rakk ikke de andre barna våre å se det.

Det var en møteulykke med en trailer på E134 ved Darbu. Jeg kjørte rett til Ullevål, men husker ikke kjøreturen. Da jeg kom inn på sykehuset, så jeg på en av skjermene at Godset vant 3–1 over Rosenborg. Jeg skulle vært en del av feiringa. Så fort kan det snu. Fredrik ble bare 20 år. Sjåføren av en tredje bil ble senere dømt for å ha forårsaket ulykken. Det er ingen fasit for hvordan folk reagerer på sorg. Løping har vært min terapi. Da legger jeg fra meg telefonen, nyter øyeblikket og kobler ut.

Det å miste et barn gjør at det blir et ekstra ørneblikk på de tre døtrene våre. Jeg gjorde meg noen tanker da eldstejenta fikk lappen. Men vi kan jo ikke låse dem inne. Ulykken har gjort meg mer takknemlig for øyeblikkene. Nå er det sju år siden, og jeg tenker bare på de gode minnene med Fredrik. Jeg var ikke borte fra jobb en eneste dag etter begravelsen. Jeg har vært i denne jobben i 33 år og liker veldig godt å legge til rette for at alt fra barnehagebarn til landslagsutøvere har gode forhold. Det beste er alle menneskene jeg blir kjent med.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Gulskogen?

Play
00:05