Navn: Tina Therese Sande, arkivar

Alder: 31

Bor: Strømsø

Det hadde vært hyggelig å finne en mann. Men jeg er ikke på jakt, selv om mamma begynner å mase litt. Jeg klarer meg fint. Om jeg som er halvt thai helst vil ha en thailandsk eller norsk mann? Jeg er åpen for begge deler, haha! Med thailandske menn slipper jeg å forklare en del ting om kulturen min. Hvorfor jeg går så ofte i tempelet og hvorfor jeg tar med mat for å ofre til munkene, for eksempel. Men det er mye bra med norske menn og.

Hva jeg tenker om norske menn som henter seg kone fra Thailand? Jeg dømmer ikke. Mange reagerer på at det ofte er stor aldersforskjell, men det er bare et tall. Hvis begge har det fint, er det bare bra. Men hvis mannen henter seg kone kun for husarbeid og unger, må hun bare bryte ut. Det skulle vært ulovlig. De jeg kjenner, har det heldigvis veldig bra sammen.

Selv om jeg er buddhist, føler jeg meg ikke annerledes enn folk med andre religioner. Det viktigste er at vi alle prøver å bli gode mennesker. Jeg prøver å følge de fem levereglene om å ikke drepe, ikke lyve, ikke stjele, ikke bruke rusmidler og ikke være utro. Men det hender jeg drikker litt alkohol, uten at det gjør meg til et dårlig menneske. Hver søndag arrangerer vi i Suthammo thailandsk språk- og kultursenter språkkurs for 40 barn og unge som vil lære thai. For meg er det viktig å kunne morsmålet mitt. Hvordan skal du forstå din mor fullt ut, om du ikke snakker språket hennes?

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Strømsø?

Play
00:05