Navn: Marianne Hordnes, tannhelsesekretær og korist

Alder: 40

Bor: Krokstadelva

Det skjedde på en tirsdag. Dirigenten vår gjennom mange år døde brått av et kraftig hjerteinfarkt. Det var et sjokk og en stor krise for alle oss i koret Samklang. Bisettelsen var 18. desember i fjor. Da den første torsdagen i januar kom, møttes vi til øvelse igjen. Det var heftig å skulle øve videre på det vi hadde gjort med ham. Når vi står på scenen denne helgen, fullfører vi det Torgeir startet, med datteren hans som dirigent. Han er med oss i hjertet.

Jeg var bare 18 år da jeg fikk mitt første barn. I ti år la jeg alt annet på is for å være mamma. Da jeg kom over koret, gjorde jeg for første gang noe som bare var for meg. Voksne trenger også tilhørighet. Jeg var 28 år og alle de andre var 50 pluss. Likevel merket jeg med en gang at det var et unikt samhold og fellesskap. Alle går gjennom livskriser. Da samboeren min plutselig gikk fra meg etter 17 år, var koret til stor hjelp. Der kunne jeg le, grine eller bare trekke meg tilbake og ta en pause fra resten av verden.

Med «Showtunes - Let the Sunshine in» har vi sydd sammen en kombinasjon av musikaler, pop og rock. Jeg både gleder og gruer meg til helgens tre forestillinger på Samfunnshuset i Mjøndalen. Rett før jeg går på scenen kjenner jeg pulsen og nervene. Og lurer litt på hvorfor jeg driver med dette, haha! Men så minner jeg meg selv på følelsen etterpå: Det er som å sveve på en sky av gledesrus.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Krokstadelva?

Play
00:07