Navn: Kari Fagerhøi

Alder: 50

Bor: Krokstadelva

Jeg er vel mest kjent for latter og løstenner, men det har vært en del alvor i livet mitt og. Bestemor, pappa, onkel, tanter, søskenbarn og brødre har alle havna i rullestol på grunn av en genetisk sykdom som gjør at musklene dør. Da pappa ble dårlig, ga han meg ett råd: Ikke ta gentesten for å sjekke om du har sykdommen. Lev på best mulig måte så lenge du kan. Det rådet har jeg fulgt. Helt til jeg begynte å få vondt.

Da jeg var liten, hata jeg at mamma hele tiden kledde seg ut. Det var så flaut. Nå er jeg blitt sånn sjøl. Går aldri ut av døra uten løstenner og elsker å synge, kle meg ut og danse på jobben på Bråta. Jo mer vulgært, jo mer ler de eldre. Alle sier jeg er så blid, men jeg er nok ei purkekjerring hjemme noen ganger, altså, haha! Alle er vel litt av alt. Nå har Yngve og jeg vært sammen i over 30 år, så vi får har fått det til å funke.

I år bestemte jeg meg for å ta gentesten. Det har vært mange tårer. For tre uker siden ringte nevrologen og sa at jeg ikke har genet. Det var bedre enn å vinne i Lotto. Det første jeg tenkte, var at det betyr at sønnene mine og de tre barnebarna ikke står i fare for å få sykdommen. Barnebarna er det største jeg har opplevd. Jeg visste det ville bli stort å bli bestemor, men ikke at det skulle bli så stort.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Krokstadelva?

Play
00:17