Navn: Walter Norman Welo, eier og driver Gulden Kunstverk

Alder: 65

Bor: Steinberg

Det var nok mange som sperret opp øynene da vi åpnet Gulden Kunstverk for 33 år siden. Ingen skulle tru at nokon kunne leve av kunst på et sted som Steinberg. Når jeg tenker tilbake, er det egentlig helt sprøtt. Jeg startet med et småbruk fra 1880, ingen penger og to hender. Jeg tror virkelig på meningen med livet og skjebnen. Med hardt arbeid og utholdenhet, har alt bare falt på plass.

Jeg er norskamerikaner. Da jeg kom hit som 24-åring i 1977, møtte jeg Bibbi. Jeg ble med for å ta en titt på familiegården hun skulle overta. Plutselig var vi i gang. I 1985 åpnet vi i den gamle låven og i 2006 utvidet vi med det nye galleriet. Kunstinteresserte og kjøpere har funnet veien til oss, og gitt oss muligheten til å leve av dette. Det er jeg veldig takknemlig for. Jeg er stolt av at vi har hatt store kunstnernavn som Karl Erik Harr, Per Ung, Pushwagner, Bjarne Melgaard, Magne Furuholmen og Dronning Sonja her.

Oppskriften er tålmodighet og hardt arbeid. Selv om det nok utad kan se veldig flott ut hos oss, så har vi alltid levd nøkternt, stolt på egne krefter og aldri tatt noe som helst for gitt. Hvordan Bibbi og jeg har holdt sammen i alle disse årene? Hun er utholdende, og det er jeg og. Noen kloke ord av Don McLean har fulgt oss gjennom alle år: «I don’t believe in magic, but I do believe in you. And when you say you believe in me, there's so much magic we can do!»

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Steinberg?

Play
00:10