Navn: Sasan Homaei, taekwondo-trener, gründer og dørvakt

Alder: 57

Bor: Solbergelva

Skilsmissen knuste meg. Jeg orket ikke sitte hjemme i helgene, så da begynte jeg som dørvakt, 54 år gammel. Nå jobber jeg på Scotsman i Oslo hver helg. Det er et tøft yrke. Jeg husker første gangen noen trakk kniv. Da kniven kom, måtte jeg tenke raskt. Jeg tok tak i armen hans og fikk vridd ham i bakken. Selvforsvar i virkeligheten er noe helt annet enn det jeg hadde lært på kurs. Heldigvis får jeg avverget mye ved å snakke med folk. Da er pedagogikk-utdannelsen fin.

Taekwondoklubben er som familien min. I 2004 startet jeg Chon-Ji Taekwondo Academy Hokksund. Vi begynte med 35 barn. Nå har jeg snart hatt 1.000 elever. Vi har oppfostret 120 svarte belter og var den første klubben i Norge med gull, sølv og bronse i US Open. Det viktigste jeg lærer elvene mine er å stole på seg selv og å si ifra. Gjør du en feil, ikke vær redd for å si unnskyld. Ser du urett, tør å gi beskjed. Jeg er ikke den beste treneren i Norge, men jeg gjør mitt beste for barna.

Elevene mine er barna mine, uansett alder. Vi har medlemmer fra fire til 60 år. Jeg har hatt elever som ringer meg midt på natta fordi de trenger hjelp. Det er en fin tillit å få. Jeg er i klubben fra klokka 16.00 til 21.30 mandag til fredag. Mye, ja? Men jeg elsker det. På dagtid driver jeg et importfirma. Jeg driver ikke klubben for å tjene penger. Det er gleden ved å lære bort som teller.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Solbergelva?

Play
00:11