Navn: Tor Stein Hagen, pensjonert politimann

Alder: 62

Bor: Åssiden

Vi var på hytta på Tempelseter da jeg ble vekket litt før halv fem av at sønnen min ringte meg: «Pappa, huset vårt brenner.» Det var nabojenta som luktet og så røyken da hun var oppe på do. Hun fikk moren til å ringe brannvesenet og løp gjennom snøen i bare morgenkåpa for å vekke barna våre. Brannen hadde startet i transformatoren til en av halogenspotene og ulmet på loftet gjennom hele natta. Huset ble totalskadd, men vi var selvsagt bare glade for at barna var i trygghet.

Det var en spesiell opplevelse å se fullt av blålys utenfor huset vårt, selv om jeg gjennom mange år i politiet har opplevd mye. Jeg har blitt skutt på flere ganger og også skutt selv. Som politimann må du være mentalt forberedt på å ta avgjørelser. Og forberedt på hva som skjer etterpå. Det er tøft å bli siktet for drap når du føler du har gjort jobben din. Heldigvis har jeg alltid hatt veldig god oppbakking fra ledelsen. Vi bygde også opp en kollegastøtteordning jeg er stolt av.

Det desidert verste med jobben var å få trusler mot kona og de fire barna våre. Det er vondt å ikke kunne føle seg helt trygg. På den måten har jobben min gått utover familien. Liv er et godt menneske. Nå feirer vi 40 års bryllupsdag. Hva jeg vil huske best fra årene i politiet? Den samlokaliserte nødsentralen vi bygde opp i Drammen. Flyttingen av operasjonssentralen til Tønsberg er grusomt tragisk.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Åssiden?

Play
00:10