Navn: Tove Mile leder i Drammen og Omegn Revmatikerforening

Alder: 68

Bor: Galterud

Egentlig var det flaks at jeg ble akutt syk. Jeg satt ute på hytta i Sandebukta da det plutselig smalt til. Hele kroppen ble stiv. Jeg skjønte ingen ting, så jeg ble redd. Det er nesten utrolig hvordan de klarte å «brekke» meg inn i bilen. Heldigvis hadde fastlegen min ferie, så jeg ble sendt til sykehuset. Der hadde jeg så flaks at legen på akutten tilfeldigvis var revmatolog. Etter fire dager fikk jeg diagnosen leddgikt. Andre må vente i flere år.

For meg var det vanskelig å akseptere diagnosen. Var jeg ferdig? Skulle jeg bli en krøpling med forvridde fingre? Jeg har bestandig vært aktiv. Både som turner selv og etter hvert som dansemamma for de to døtrene mine. Heldigvis er dagens medisiner veldig bra. Med litt aktivitet i tillegg, går det veldig fint. Nå tenker jeg ikke på det. Jeg er med på det jeg vil. Noen ganger koster det litt mer, men da tar jeg det litt roligere dagen etter.

Da jeg ble syk, følte jeg at jeg ble sett og tatt vare på hele veien. Det ga meg lyst til å bidra tilbake, så jeg kontaktet revmatikerforeningen. Nå er jeg leder i Drammen og nestleder i fylkeslaget. Vi leier Drammensbadet seks timer i uka og har varmtvannstrening for 150 medlemmer i alderen 20 til 85 år. Fantastisk! Det gir meg masse energi. Når jeg ser bassenget fullt av smil, gjør det noe med kropp, sinn og sjel.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Galterud?

Play
00:30