Navn: Karsten Gjone, advokat med møterett for Høyesterett

Alder: 72

Bor: Åssiden

Det hender noen forteller noe annet til meg enn de gjør til politiet, at det de sier til meg er nærmere sannheten. Og det hender jeg fornemmer at noen juger til meg. Sånn er det. Etter 42 år som advokat husker jeg noen av sakene ekstra godt. Jeg har hatt fire drapssaker der kvinner er blitt drept av ektefellen. Da må jeg distansere meg litt. Det er ikke så lett å finne unnskyldende momenter når noen tar livet av kona si. Men det er alltid noe som ligger bak, noe som kan forklare det som har skjedd. Jeg forsvarer aldri en handling, men en person.

Vonde skjebner gjør inntrykk. Når jeg ser at folk har en ballast som ikke er noe tess, går det innpå meg. Nå jobber jeg mest med sivile tvister. Advokater er til for å skape løsninger, ikke slåss. Hvis lommeboka går framfor rådgivningen, har du tapt. Der syns jeg advokatstanden er litt på villspor. Behovet for å tjene penger blir så sentralt for mange.

Hjemme har jeg kone, to voksne døtre og fire barnebarn. Alle ti drar på fotballtur til Old Trafford i februar. Det gleder jeg meg til! Når du kommer opp i min alder, begynner du å miste folk. I fjor reiste min aller beste venn gjennom 55 år. Bare sju måneder før han døde av kreft, var vi på en utrolig flott fisketur sammen i ødemarka. Jeg er ikke av typen som snakker om meningen med livet, men det har fått meg til å tenke at mye handler om flaks. Jeg håper jeg får beholde helsa.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Åssiden?

Play
00:27