Navn: Ørnulf Mathisen, kjøkkenleder på Danvik folkehøgskole

Alder: 49

Bor: Konnerud

Kokken i sjømannskirken i New York ble sykemeldt, så 7. desember ble jeg spurt om jeg kunne komme og lage julemiddagen de serverer til 100 personer. Da var det bare å kaste om på alle juleplanene. Vi trengte ikke tenke oss om lenge, det var ja med en gang. Med meg har jeg kona mi, sønnen vår på 22 og datteren vår som snart blir 25. Dette blir første gang vi feirer jul i utlandet. Jeg kjenner de som er vertskap, så det var nok derfor jeg ble spurt.

Jeg er den eneste kokken, men kommer til å få hjelp av dem som jobber der. Her er jeg vant til å lage hundrevis av ribbeporsjoner for Danvik Konferanse og Catering, så det blir ikke noe problem. Men komfyrene går på gass, så det blir litt spennende. Mitt beste ribbetips? Det er ikke noe hokus pokus. Jeg damper den opp ned i litt vann en halvtime først. Så steiker jeg den med svoren opp og en asjett eller ball av aluminiumsfolie under.

Eldstedatteren vår ble født på julaften. Vannet gikk før vi fikk dratt på julemiddag hos mine foreldre. Omtrent halv åtte kom hun. Seint på kvelden dro jeg hjem til mine foreldre og spiste rester. Julaften det året var en overveldende og helt fantastisk opplevelse. Vi feirer alltid bursdagen til Madelen på dagen. Det hender det blir hektisk, med 20-25 personer på grøt, og full julemiddag bare noen timer senere. Men jeg lar meg ikke stresse. Må folk vente litt ved bordet, kan de jo bare snakke sammen.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Konnerud?

Play
00:09