Navn: Tore Skognes, eier og driver butikk

Alder: 55

Bor: Nesbygda

Som 18-åring fikk jeg så vondt i ryggen at jeg ikke klarte kle på meg. Prøvene viste at begge nyrene var ødelagt av et sjeldent virus. Da fikk jeg nyre av faren min. I 2001 fikk jeg av kona mi, Marianne. I 2006 stilte svigerinna mi opp. Nå må jeg ha ny for fjerde gang. Vanlig levetid på en transplantert nyre er rundt ti år, men det kan være kortere. For noen virker de i 30 år, så nå håper jeg at dette blir den siste.

Denne gangen hadde jeg 14 venner og familiemedlemmer som sjekket om deres nyre passet. Tenk at de er villige til å gjøre noe sånt for meg. Så rørende! Dessverre var det ingen som kunne brukes, så nå står jeg på en venteliste for nyrer i Norden og må hele tiden være tilgjengelig for operasjon. Det blir en vane å leve med sykdommen. Nå går jeg til dialyse tre ganger i uken for å rense blodet. Formen går opp og ned, men jeg trener tennis to-tre ganger i uka. Det er en fantastisk sport og veldig sosialt.

Jeg er stolt av hva vi får til i Svelvik Tennisklubb. Vi arrangerer Norges største tennisturnering i juni, med pengepremier på 90.000 kroner. Forbundet fatter ikke hvordan vi får det til. Veldig stas! Mye av livet handler om tennis, for i 2016 startet jeg tennisbutikk sammen med en partner. Vi har landets største nettbutikk på tennis og åpnet i tillegg sportsbutikk i sentrum i sommer. Marianne er en fantastisk kone som støtter meg i alt. Ikke bare har hun gitt meg en nyre, men hun skjønner hva jeg trenger. Hun og tennisen holder meg oppe.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Nesbygda?

Play
00:12