Navn: Duncan Balcon, pensjonist

Alder: 80

Bor: Ebbestad

Dette er Jesper og Bianca, er de ikke fine? Katter er som kvinnfolk. Kompliserte og uforståelig, haha! Jeg har ikke kattene for at de skal gi meg selskap. Jeg har de fordi jeg skal ha noen å ta vare på. Hadde jeg ikke hatt det, hadde jeg blitt gal. Folk syns kanskje jeg er klin gæren uansett, men det er helt greit. Det er forresten derfor jeg engasjerer meg så mye i Frivilligsentralen også, for å føle at jeg tar vare på noen. Da kona mi døde for ti år siden, måtte jeg ha noe å drive med.

Jeg kom til Norge fra England i 1971, da firmaet jeg jobbet i ville sende noen til Skandinavia. Bare 14 dager etter at jeg kom hit, gikk firmaet konkurs. Bakgrunnen min er fra politiet, så etter hvert kom jeg inn i sikkerhetsbransjen. På et tidspunkt var jeg prosjektleder for alle landets voldsalarmer. Det var hektisk.

Yrket mitt har nok preget meg. Når du er vant til å jobbe med høysikkerhet-alarmsysstemer, ser du deg alltid over skulderen. Da jeg var ute på nattevakt alene, visste jeg aldri hva som møtte meg. Jeg husker godt da alarmen gikk i en butikk i Drammen sentrum og jeg ble møtt av to gutter med kniv. «Hva i himmelens navn er det dere driver med?» spurte jeg. Da ble de litt paffe. Så kom politiet. Det handler om å lese hvert enkelt menneske og håndtere situasjonen best mulig ut fra det. Det gjelder i livet også. Fortsatt savner jeg jobben, selv om jeg har vært pensjonist i mange år.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Ebbestad?

Play
00:04