Navn: Runar Løvaas, begravelsesbyrå-leder

Alder: 52

Bor: Åssiden

Jeg ble landets yngste kjøpmann, da jeg startet opp Tollbugata Kolonial som 18-åring. Et par år senere fikk jeg fast jobb på sykehuset som portør med ambulansetjeneste. Da jeg i 1989 startet eget begravelsesbyrå, var det mange som lo av at en 23-åring satset på noe så spesielt.

Fra ungene var ett år og tre år, bodde jeg alene med dem. Da ble det utrolig tøft å ha en jobb med tjeneste døgnet rundt. Min bestemor var med meg hjem hver kveld den uken barna bodde hos meg, sånn at jeg kunne reise på jobben igjen etter at de hadde lagt seg. Etter ti år solgte jeg byrået mitt til Jølstad, der jeg i dag er daglig leder. Da jeg fortalte ungene at jeg skulle jobbe mindre, lyste de opp. Ingen tvil om at det var riktig valg.

Jeg tjente selvfølgelig mye mer da jeg drev for meg selv, men fritid og tid med familie og venner er viktigere. Som gravferdskonsulent er du nødt til å legge fra deg jobben når du kommer hjem, selv om det ikke er så lett. Det tøffeste er når barn og unge dør. Særlig etter at jeg fikk barn og barnebarn selv, kommer tårene mye lettere når jeg snakker med pårørende. Det hender jeg møter folk på butikken som sier takk for at du var der for oss, og gir meg en klem. Det gjør meg ordentlig ydmyk og glad. Det føles godt å kunne gjøre en forskjell for folk som opplever å miste sine nærmeste.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Åssiden?

Play
00:19