Navn: Ivar Strømsjordet, advokat og partner

Alder: 64

Bor: Danvik

Legen og sykepleieren sa det bare i klartekst. Prostatakreft. De fleste av oss har kanskje tenkt på hvordan vi vil takle å få en sånn beskjed. Jeg ble overraska over meg sjøl. Satt i bilen tilbake til jobben, hørte på P4 og tenkte på hva jeg følte. Fokuserte med en gang på at jeg skulle gjennom en behandling og at det skulle gå bra. Det tyngste var å fortelle det til de nærmeste. Da kom tårene.

Jeg ville være åpen, også på Facebook. For der er det stort sett bare fine middager, vellykkede barn og flotte reiser som kommer fram. Den litt gråere og hardere hverdagen er det ikke så mye av. Etter 37 år med juss i Drammen, og gjennom Strømsgodset, kjenner jeg mange. Det var ålreit å informere. Og det er de oppdateringene folk bryr seg om, ikke om jeg har vært på bobiltur. Jeg har fått så mange fine og gode kommentarer som har gjort meg godt.

Det måtte både operasjon og stråling til, men nå ser det ut som de har klart å ta knekken på det. Det har vært en tøff sjau, både fysisk og psykisk. De to siste årene har gitt meg et litt annet perspektiv på livet. Jeg er blitt mer bevisst på dagen i dag, legger ikke så langsiktige planer. Egentlig har det vært fint å bli tvunget til å tenke gjennom døden. Tidligere fikk jeg nesten panikkangst av å tenke på at det en dag er slutt. Nå støtter jeg meg på Ole Brumm og Nasse Nøff: «En dag skal vi dø. Men alle andre dager skal vi det ikke.» Den er fin.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Danvik?

Play
00:14