Navn: Elin Herikstad, seksjonsleder

Alder: 48

Bor: Hedensrud

Gjennom jobben min snakker jeg med mange som er i krise. Nære møter med enkeltskjebner gjør inntrykk. De gode samtale, når jeg kjenner at vi er på nett. Det er magisk. Aller sterkest husker jeg ungdommene jeg møtte da jeg jobbet ni år på ungdomshjemmet vårt her i Drammen. Mange har opplevd løftebrudd fra voksne. Da er det veldig sterkt når de viser deg tillit. Det er et stort ansvar.

Den største hjertesaken min er barnefattigdom. Drammen har nest flest familier under fattigdomsgrensa i landet. Mange barn skjuler for eksempel bursdagsinvitasjoner, fordi de vet foreldrene ikke har råd til gave. Eller de sier de ikke har lyst til å spille fotball, og lar være å levere fakturaen hjemme. Det er ikke lett å avskaffe fattigdom, men vi kan jobbe for at barn skal ha det best mulig, uavhengig av foreldrenes inntekt. Her i byen gjør mange en god innsats. Jeg har en master i sosialt arbeid og har ansvar for deler av Frelsesarmeens sosiale arbeid i Norge, på Island og Færøyene.

Selv er jeg mamma til Andreas på 21 og Sigurd på 19. Jeg sippa fryktelig lenge da eldstemann flytta ut for å studere i Trondheim, haha! Det var så rart å dekke på en tallerken mindre. Det blir sikker enda verre når sistemann flytter ut og huset blir helt tomt. Selvfølgelig kan det ikke sammenlignes med det å miste noen for godt. Og jeg gleder meg jo over at de skal ut i verden, lykkes og ha det bra. Men det er rart.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Hedensrud?

Play
00:10