Navn: Jarle Lauvstad, prosjektleder og strongman-utøver

Alder: 31

Bor: Bragernes

Mye sitter i huet. Du må klare å utfordre deg sjøl ut av komfortsonen. Ikke nøle. Når du sitter med en stein på 170 kilo i fanget og skal løfte den opp på 120 centimeters høyde, kan du tippe bakover, få steinen oppå deg, sånne ting. Stort sett går det bra. Jeg hadde bare trent vanlig styrke da jeg helt tilfeldig ble spurt om å teste strongman for snart fem år siden. Det er en sosial og inkluderende sport.

Jeg møtte faktisk samboeren min på trening i klubben vår i Stokke. Cecilie og jeg konkurrerer rundt omkring i verden. Hun er kåra til Norges sterkeste kvinne to ganger. Body Power i England er noe av det største jeg har opplevd. Der tok jeg 2. plass i fjor. Konkurransene består av alt fra å løfte stein og stokker til å trekke lastebiler. Det å trekke en lastebil på 15 tonn er ikke så gærent som det ser ut, altså. Når du først får den til å rulle, må du bare holde det i gang.

Det er ikke så lett å kombinere trening med jobb og barn, men Vilja betyr alt for meg. Det sjukeste er hvor fort de sju åra har gått, fra hun var baby i armkroken min, til hun nå er skolejente. Og den ubetinga kjærligheten. Så enkelt som når jeg henter henne på skolen og hun har tegna en tegning til meg. Da blir jeg bløt om hjertet. Nå er målet mitt å løfte 300 kilo i både markløft og knebøy. Følelsen av ny pers er helt unik. Du vinner ingen ting, det handler bare om den følelsen.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Bragernes?

Play
00:08