Navn: Mette Liang, lærer på Marienlyst skole

Alder: 55

Bor: Åskollen

Der lå jeg på et bord og fikk høre at jeg hadde vært veldig syk, veldig lenge, uten å vite om det: «Det var fint du kom, for dette var på vei til å gå helt galt.» Hovedstammen til hjertet var 90 prosent tett. Det eneste jeg tenkte på var 18-åringen min som ventet i rommet ved siden av. Jeg var ikke så viktig. Det var det jeg var for henne, som betydde noe.

Operasjonen var omfattende. Hele hjertet måtte løftes ut. Da det hadde gått bra, tenkte jeg «Ok, jeg er ikke ferdig ennå. Hva vil jeg gjøre med livet mitt?» Året etter begynte jeg på en master i karriereveiledning. Jeg ser verden på en litt annen måte nå, fire år etter. Familien er enda viktigere enn før. Helsøsken eller halvsøsken, båndene er så sterke. Dessuten har vi en veldig klok rektor her på skolen. Hun foreslo at datteren min, som hadde et halvår fri før jusstudiene, skulle gå inn som vikar for meg de månedene jeg var sykemeldt. På den måten fikk jeg fulgt litt med. Kollegene mine betyr veldig mye for meg.

Etter 32 år i drammensskolen må jeg si at jeg syns ungdommen blir bedre og bedre. Rolige, snille, tillitsfulle. Det viktigste er ikke at de får så høye karakterer, men at de blir ålreite mennesker og har det bra. Evner du ikke å samarbeide med folk i arbeidslivet, hjelper det ikke å kunne teorien. Du er ikke karakterene dine, du er deg sjøl. Det er jeg opptatt av.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Åskollen?

Play
00:16