Navn: Radwan Zanhar, driver fiskebutikk

Alder: 33

Bor: Åssiden

I Syria satt jeg fengslet med bind for øynene. Jeg ble torturert og nesten drept. Men det verste var lyden av barn og damer som ble mishandlet. Skrikene glemmer jeg aldri. Innimellom drømmer jeg om det som skjedde. Når jeg våkner og ser at jeg er i Norge, føler jeg meg trygg og heldig.

Etter at jeg fullførte norskkurset i 2016, har jeg alltid hatt minimum to-tre jobber samtidig. Jeg har blant annet jobbet på Rekord Bar, Introduksjonssenteret og McDonald's, som miljøarbeider, støttekontakt og skoleassistent. I fjor hadde jeg fire jobber, så jeg jobbet hver dag, sju dager i uka. Min første fridag var andre juledag. Da dro jeg på besøk til Dag (Ebbestad). Han var flyktningguiden min. Da han fortalte at han var politimann, ble jeg redd, for erfaringen min med syrisk politi er veldig dårlig. Nå er både han og kona som familie for meg. Jeg er heldig som har fått mange gode venner.

Hvorfor jeg jobber så mye? For å få et rolig og stabilt liv. Moren min og tre søsken er flyktninger, så jeg sender penger til husleie og mat. I tillegg har jeg spart så mye som mulig. I desember klarte en tidligere kollega og jeg å kjøpe fiskebutikken Laksen Fisk og Vilt i Oslo sammen. Jeg jobbet mange år på restaurant i Syria og har drømt om et eget sted. Endelig kan jeg fokusere kun på å drive butikken vår. I Syria tok staten bilen og leiligheten min. Nå bygger jeg opp noe som ingen kan ta fra meg.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Åssiden?

Play
00:11