Navn: Ellen-Kristin Kronstad Skogmo, spesialutdannet miljøterapeut

Alder: 41

Bor: Gulskogen

Jeg var 37 år, singel og planla å dra til Danmark for kunstig befruktning. Tenkte at skal jeg ha barn, må det bli nå. Så møtte jeg Glenn. Jeg har alltid visst hvem han var, for vi møttes første gang da jeg var 14 og han 18. Jeg syntes han var kjekk, men høylytt og brautende, haha! Han var gift i mange år og fikk to barn. Da han ble skilt, fikk vi mer kontakt. Et helt år prøvde jeg å få ham med på date, så jeg måtte jobbe litt.

Da Glenn sa han hadde lyst på flere barn, ble jeg glad, for jeg trodde han hadde sterilisert seg. For to år siden begynte vi å prøve, men det funka ikke. Jeg var for gammel til å få prøverørsforsøk offentlig, så vi brukte 150.000 kroner på to forsøk privat. Så fant jeg ut at aldersgrensen var høyere på St. Olavs hospital, og gjorde et forsøk der. Alle rundene var en stor påkjenning. Vi valgte å ta ei pause. Gifte oss isteden. Egentlig hadde vi gitt opp, men så bestemte vi oss for å prøve en siste gang.

Jeg tissa sikkert på 20 pinner før jeg fikk endelig bekrefta at jeg var gravid. Det var helt surrealistisk. Og dritskummelt. Før hver ultralyd får jeg helt merkelige krisetanker om at noe er galt. Men jeg føler meg heldig som får bli mamma. Jeg har venninner som venter på å bli besteforeldre, mens jeg er nygift og fem måneder på vei. Når vi velger å sette et barn til verden som så voksne, tenker jeg det er vår jobb å holde oss i form. Holde oss unge.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Drammen?

Play
00:04