Navn: Raymond Tollefsen

Alder: 46

Bor: Konnerud

Det var aldri planen min å bli sprøytenarkoman. Helt siden jeg var liten har det forbudte alltid vært veldig forlokkende. Som 13-åring begynte jeg med øl og hasj i helgene. Veldig fort begynte jeg å selge. Da jeg var 16, flyttet jeg til Sjøguttskolen og begynte å smugle hasj fra København. Så ble det noen år med amfetamin og raveparty i Oslo.

Som 21-åring ble jeg pappa. Jeg fikk jobb og kjøpte hus. Men det ble bare en fasade. Vi røyka opium og snakka «forretninger» hjemme hos meg etter at vesla var lagt om kveldene. Jeg begynte med heroin og kjente plutselig at jeg måtte ha det hver dag. Det var en episode der jeg glemte å hente i barnehagen. Og en annen da jeg kjørte rundt med treåringen i forsetet for å kjøpe heroin. Abstinensene gjorde at jeg ikke brydde meg. Pappa og samboeren hans overtok omsorgen da hun var fire.

Datteren min ble redningen. Men først gikk det mange år der jeg rusa meg hardere og hardere, så jeg slapp å forholde meg til det mislykka livet mitt. Så ringte hun. Hun hadde blitt 19 år og ville bryte all kontakt, etter å ha ventet på faren sin hele livet. Da knakk jeg helt sammen. For første gang var jeg klar for å få hjelp. Nå har jeg vært rusfri i fem og et halvt år og har god kontakt med både datteren min og resten av familien. For meg hjelper det på avhengigheten å gjøre noe meningsfullt. Derfor har jeg viet livet mitt til å hjelpe andre med å bli rusfrie og skape en ny hverdag.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Konnerud?

Play
00:10