Navn: Cecilie Steenland, coach og gründer

Alder: 54

Bor: Åssiden

Jeg drister meg til å si at jeg har én ting til felles med Martin Luther King: Jeg hadde også en drøm, haha! Å gå på ski over Sydpolen. Ikke for å bevise noe, men for opplevelsen og utfordringen: Hvor langt kan jeg presse meg, hva bor i meg? Men jeg har ikke en halv million å bruke på det, så det måtte forbli en drøm. Da innså jeg at det nest beste var innen rekkevidde: Tre ukers skitur over Grønland.

I tre år forberedte jeg meg. Jeg bar sekker med stein og dro bildekk opp Aronsløypa til bikkja bare så dumt på meg. Jeg var 48 år og ville være forberedt på absolutt alt, fysisk og mentalt. Etter elleve dager på tur måtte jeg hentes ut med helikopter på grunn av høydesyken. Alene på sykehuset i Nuuk føltes turen som et enorm nederlag. En coach hjalp meg med å snu tankegangen. Nå er hele turen en kjempeopplevelse for meg. Jeg tenkte at hvis coaching kan være så kraftfullt, vil jeg bidra til at flere får oppleve det.

Hadde jeg ikke blitt syk på den skituren, hadde jeg nok ikke drevet firma nå. Etterpå tok jeg en master i anvendt coaching i England. Vi er bare fire i Norge som har det. Jeg og inkassofirmaet jeg jobbet i avsluttet et 16 år samarbeid og jeg startet Comitia sammen med en partner. Vi coacher både én til én og organisasjoner. Det går an å flytte fokus, ommøblere litt inne i seg selv. Jeg sier ikke at det er lett eller fort gjort, men alle kan ta aktive valg og komme seg videre.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Åssiden?

Play
00:14