Navn: Janne Rygh, jobber i bakeri og klesbutikk

Alder: 50

Bor: Mjøndalen

Pappa var en liten periode til sjøs da jeg var liten. Jeg husker så godt da han kom fra Australia og fortalte om koalabjørner og kenguruer. Helt siden da har jeg hatt lyst til å dra dit. Da jeg mistet jobben i en nedbemanning på jernbanen, fikk jeg mulighet til å velge studier. Jeg var 34 år og tok ett år i Australia. Opplevelsene derfra er de største og beste jeg har hatt: Ei uke på ridetur i Blue Mountains, dykking ved Great Barrier Reef, helikoptertur innover ørkenen og fallskjermhopp og rappellering på New Zealand.

Etter 12 år på Spenst og Stamina, jobber jeg nå på Mjøndalen bakeri og konditori og på Zizzi på Gulskogen og Liertoppen. Jeg har tatt livet litt på slump og trivdes veldig godt med det. Du veit aldri hva som skjer, så du må sørge for å ta vare på de rundt deg. Det ble enda viktigere for meg etter at jeg mista pappa for noen år siden. Jeg var så glad i'n. Han var snill, raus, omgjengelig og hadde alltid tid.

Da pappa ble syk, meldte jeg meg på motorsag-kurs. Jeg hadde aldri rørt ei sag, for pappa fiksa bestandig alt. Nå holder jeg meg selv med ved og hjelper venner som trenger å felle trær. Jeg har kjøpt kano og er mye på tur med sønnene mine Thobias på 14 og Benjamin på 10. Vi sover i hengekøye og lager maten på bål. Da har jeg det skikkelig bra. Jeg liker å få til nye ting. I høst begynte jeg på boksing, og på 50-årsdagen min graderte jeg på Pink Gloves Boxing. Det var gøy!

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Mjøndalen?

Play
00:04