Navn: Ole Trillhus, politibetjent

Alder: 42

Bor: Krokstadelva

Jeg liker at folk spør. Det er mye bedre enn at de stirrer og lurer på hvorfor jeg sitter i rullestol. Da forteller jeg at jeg jobbet som politimann, kolliderte under utrykning på motorsykkel og ble lam. Enkelt og greit. Jeg har aldri vært opptatt av skyld eller tenkt «hvisomatte, dersomatte». Det har vi ikke brukt en kalori på i familien vår. Det som skjedde, skjedde. Så fortsetter livet derfra. Kona mi har alltid normalisert det veldig.

Det å gå er ikke det jeg savner mest. Jeg savner å kunne kjenne forskjell på kulde og varme, kjenne berøring og smerte der jeg er lam. Også savner jeg veldig å kunne være fysisk aktiv med barna mine: Spille fotball og stå på ski. Men vi sykler sammen. Det er fint. Barna har gitt meg perspektiv. De var ett, tre og fem da det skjedde. Nå er de 11, 13 og 15. De er veldig flinke til å behandle meg som en vanlig pappa. Dessuten har jeg en vennekrets og et omgangsmiljø som er helt fantastiske. De tar med ungene dit jeg ikke kommer fram.

Sjøl er jeg blitt veldig bevisst på det å se et menneske, ikke en situasjon. Hodet mitt er det samme som før ulykken. Bare med rikere erfaringer. Ønsket mitt er at funksjonshemmede skal bli sett og inkludert på en normal måte. Nå jobber jeg med forebygging i politiet. Jeg tenker det er fint å å jobbe med ungdom og vise at man kan være annerledes, men likevel fungere og levere.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Krokstadelva?

Play
00:30