Navn: Lene Ebbestad, helsesekretær og PT

Alder: 39

Bor: Svelvik

Noe skjedde etter at jeg fikk barn. Panikkangsten kunne komme bare en av guttene kom ut av syne på butikken. Jeg fikk hjertebank, svetta, ble svimmel og kjente det pressa i brystet. Der og da føltes det som jeg skulle dø. På den tiden jobba jeg i Drammen. Jeg ville være Superkvinnen og leve det samme livet som før jeg fikk barn. Jobbe like mye, med en treåring og en ettåring. Det gikk ikke. Da bestemte jeg meg for å bytte jobb.

Det er så fint å bo og jobbe i Svelvik. Jeg har bare 500 meter å gå til jobben. Det gir en helt annen hverdag for familien vår, og det er det viktigste for meg. Angsten har jeg ikke kjent på siden barna var små. I tillegg til fulltidsjobben på legekontoret, jobber jeg som PT og salinstruktør på Fitness Planet. Alt er lettere nå som guttene er blitt større. Jeg har mer overskudd og trives med travle dager.

Jeg har alltid hatt mye energi og elsker å utfordre meg selv. Jeg har kjempehøydeskrekk, men har begynt med «via ferrata», klatreruter med vaier. I fjor var vi i Setesdalen. Da jeg kom til toppen, kjente jeg en brusende glede. Tårene trillet. Det vokste jeg på. Ved å oppsøke angst på den måten, blir jeg ikke like redd for at den skal komme i andre situasjoner. Da vet jeg at det går over. Det samme vil jeg formidle som PT også: Mestringsfølelsen du får hvis du tør å kaste deg ut i det.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Svelvik?

Play
00:04