Navn: Eyob Weldeab Gebreab, på jakt etter lærlingplass

Alder: 34

Bor: Fjell

Det var en lang og hard flukt. Først måtte jeg gå i fire døgn for å komme fra Eritrea til Sudan. Vi hadde verken mat eller vann. Så ble vi kjørt gjennom ørkenen i bil. Til slutt tok vi båt fra Libya til Italia. Vi var 131 som flyktet sammen. 50 døde på veien. Jeg mistet to av mine beste venner da båten deres begynte å brenne i Middelhavet. Det er så trist.

Jeg måtte forlate datteren min da jeg flyktet fra Eritrea. Det er det vanskeligste jeg har gjort. Hun er snart 15 og jeg har ikke sett henne på sju år nå. Nesten halve livet hennes. Hun gråter når vi snakker sammen på telefon og sier at hun vil til meg. Moren hennes har gitt fullmakt til det, så nå venter vi bare på svar fra UDI. Når jeg ser henne igjen, skal jeg bare klemme henne. Lenge. Og så hardt at hun nesten ikke får puste, hehe! Jeg savner henne veldig mye.

Jeg hadde hørt at Norge var et trygt land, og ble veldig glad for å komme hit. Jeg forsto raskt at jeg måtte integrere meg, hvis jeg skulle få jobb. Så jeg spurte om å få en flyktningguide. Jørn Vegard har hjulpet meg mye. Det var han som hjalp meg med å få jobb i oppvasken på O'Learys. Nå har jeg tre jobber. Dessuten går jeg på videregående og er på jakt etter lærlingplass som rørlegger. Jeg har tatt førerkort og kjøpt meg egen leilighet. Det er ikke noe problem å jobbe mye. Jeg er bare glad for å kunne være selvstendig.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Fjell?

Play
00:12