Navn: Karsten Emil Gill, pensjonert urmaker

Alder: 79

Bor: Konnerud

Jeg skulle bare overhale påhengsmotoren på båten vår ute i hagen her en glovarm sommerdag for to år siden. Jeg hadde skrudd ut et deksel til bensintanken, da en gnist fra drillen antente bensindampen. Hele bensintanken eksploderte. 60 liter rett til værs, med meg oppi. Naboene fikk meg rett inn i dusjen sin og ringte 113. Så ble det helikopter til Ullevål, videre til brannskadeavdelingene i Uppsala og på Haukeland. Jeg hadde ikke smerter i det hele tatt, for jeg ble lagt i koma den første uka.

Det utrolige med å ligge i koma var alt jeg drømte. Jeg husker alt sammen. Det var møter med blant andre Mao Zedong og Margaret Thatcher. Veldig interessante samtaler, haha! Det var bare flaks at jeg overlevde eksplosjonen. Minimal klaring. Det første året var jeg veldig emosjonell, men det har jeg lagt bak meg nå. Jeg er glad for det som er. Foreldrene mine var eldgamle da de ble 80, men jeg føler meg absolutt ikke slik. Vi holder oss i form og nyter tilværelsen.

Farfaren min startet urmakerforretningen i 1912. Så overtok faren min. Det var ingen som spurte meg om hva jeg ville bli når jeg ble stor. Men det har jeg trivdes med i alle år. Jeg følte meg skvisa ut av Torvhallen i 2005, da det ble leiligheter. Jeg jobbet videre på verkstedet her hjemme, for jeg var ikke pensjonist. Fortsatt syns jeg det er fascinerende å få klokker til å tikke og gå.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Konnerud?

Play
00:21