Navn: Renée Hjortland Johnsen, butikksjef på BikBok Buskerud storsenter

Alder: 30

Bor: Mjøndalen

Jeg hadde bare vært ekstrahjelp og deltidsansatt. De sa det rett ut da jeg fikk den første butikksjef-jobben: Nå tar vi en råsjanse. De kunne jo ikke vite om jeg var flink. For meg var det stort. Jeg var så stolt. Opp gjennom åra hadde jeg hatt litt ulike sjefer, så jeg visste at jeg ville gå foran som et godt eksempel. Jeg er ikke fritatt fra å gå ut med søpla eller vaske gulvet, bare fordi jeg er sjef. Det er viktig.

Jobben min er topp, men jeg drømmer om en hverdag som er litt mer fri, der vi gjør færre ting. Det siste året har jeg fått en lærdom. Jeg har alltid vært sosial og likt å fylle dagene, men jeg har skjønt at jeg kan bli sliten av det. Så jeg trener på å gjøre ingen ting. Det er nesten litt tabu å si høyt at jeg noen ganger velger bort ungene og vennene mine, bare for å være litt alene. Da går jeg en tur rundt bruene. Tre kvarters pause for å lade litt. Nå skjønner jeg at jeg trenger det.

Ved siden av jobben studerer jeg friluftsliv på Norges idrettshøgskole på deltid. Nye impulser, nye mennesker og en mulighet til å bare være meg. Det gir meg mye overskudd. Samlingene foregår på helgeturer. I fjor sov vi i telt på Finse i 27 minus. Det var helt forferdelig. Alle hadde bare lyst til å dra hjem. Men da det var gjennomført, var det en enorm mestringsfølelse. Jeg følte jeg kunne klare alt!

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Mjøndalen?

Play
00:06