Navn: Aina Henninen, driver egen systue

Alder: 47

Bor: Åsen

Irriterende steiner i skoa satte meg på ideen. Jeg har så lange bein et det alltid blir en glippe mellom buksa og skoletten. Det er kaldt, dessuten gjør det at jeg ofte får stein i skoa. Løsningen ble leggvarmere i ull. Men til forskjell fra 80-tallets variant, går disse «varme leggene», som jeg har kalt dem, helt opp til låra. Jeg lagde de første i november, og det tok helt av. På drøye to måneder har jeg solgt for nesten 80.000 kroner, 160 par. Det er helt vilt. Tenk at så mange vil ha oppfinnelsen min.

Det tok mange år før jeg turte å satse på fulltid, for jeg hadde ikke trua på at jeg var flink nok. Moren min kan ikke engang sy en rett søm, så jeg er selvlært. Som femåring sydde de første dukkeklærne. I 12 fantastiske år jobba jeg for Torgersens kjøttforretning. Da det ble lagt ned, begynte jeg i Kid, samtidig som jeg startet Henninen Design. De siste fire åra har det løsna fullstendig, og jeg har nesten bare vært her.

Livet er bare helt konge! Da jeg var ung, skulle jeg i alle fall ikke bli boende i Mjøndalen. Jeg drømte om New York og London. Nå får du ikke rikka meg. Fillern ta, tenk at jeg kan få folk hit! Det er gøy, altså. Jeg har kunder over hele landet og har blant annet sydd til NRK, TV2 og TV Norge. Jeg blir like ydmyk og glad hver gang en kunde er fornøyd med et plagg som mine hender har laget. Det er drivkraft og lykke på en gang.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Mjøndalen?

Play
00:20