Navn: Alifa D. Basoma, driver skjønnhetssalong

Alder: 43

Bor: Konnerud

Livet i Afrika var veldig annerledes. Mange hadde hushjelper. Du trengte ikke være spesielt rik for å ha det. Vi hadde to: En til å vaske og en til å lage mat. Som 17-åring drev jeg både egen skjønnhetssalong og egen matbutikk. Da jeg måtte flykte fra diktaturet i Eritrea, bestemte jeg meg for at én dag skal jeg åpne salong igjen.

Jeg kom alene hit i november 2001. Han som hjalp oss med å flykte hadde loddtrekning om hvem som skulle hvor. Venninna mi fikk Sverige, jeg fikk Norge. Første gangen jeg så snø, fikk jeg sjokk. Det var så rart å kjenne det på huden. Ettersom jeg var vant til hushjelp, hadde jeg aldri gjort annet enn å koke te, så jeg måtte også lære meg å lage mat. Jeg har en jente på ti år og en gutt på 14. For sju år siden flyttet jeg til Canada, der jeg tok utdanning i skjønnhetspleie. Men det ble utfordrende med to små barn. Jeg savnet Norge og ville komme hjem igjen.

For to år siden ble jeg kjent med mannen min. Egil er fra Drammen og den snilleste jeg har møtt i mitt liv. Aldri før har jeg kjent noen som er så respektfull, med så mye kjærlighet. Han har hjulpet meg mye, slik at jeg for to uker siden kunne åpne «Nefertiti Hair and Beauty». Jeg er veldig stolt av meg selv. Endelig klarte jeg det, etter 18 år. Nå er drømmen å utvide til en større salong etter hvert. Og kanskje åpne en parfymebutikk?

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Konnerud?

Play
00:12