Navn: Knut Staknes, tidligere politimann – nå gravferdskonsulent

Alder: 60

Bor: Austad

Første gangen jeg så et dødt menneske var jeg aspirant i politiet. Han hadde ligget en stund. Synet og lukta var det umulig å forberede seg på. Jeg måtte ta meg en tur ut på terrassen. Etter 35 år i politiet, de 23 siste som krimtekniker, har jeg sett det meste. Jeg blir aldri helt vant til å se døde mennesker. Men jeg er god på å være ferdig når jeg er ferdig, ikke ta det med hjem. Det er viktig.

Da jeg ble pensjonert fra politiet som 58-åring, var jeg ikke klar for å sette meg ned. Så da søkte jeg jobb her hos Jølstad begravelsesbyrå. Jeg føler jeg har noe å gi i møte med de etterlatte. Her henter vi langt flere eldre enn vi gjorde i politiet. Mange virker fornøyde med livet der de ligger, mette av dage. Når vi får stelt de og lagt på en dyne, er det i grunn fint. Det beste med jobben er å se at de etterlatte setter pris på hjelpen vi gir.

Jeg flyttet fra Sjåstad til Sylling da jeg ble skilt for 20 år siden. Inn i et av nabohusene flyttet ei dame som også var skilt, Berit. Jeg tilbød meg å male huset hennes. Da hadde jeg faktisk ingen baktanker, helt sant, haha! Men så ble det bare sånn. Nå har vi vært sammen i over ti år og bodd sammen i Drammen de siste årene. Jeg er veldig fornøyd. Hun er så blid, lojal og positiv. Når vi begge blir pensjonister, håper jeg å reise mer. Jeg er veldig glad i å slappe av på ei strand i varmen. Men jeg jobber gjerne ti år til, altså.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Austad?

Play
00:00