Navn: Surin «White» Umboon, driver restauranten Le Thai

Alder: 30

Bor: Svelvik

Det var faktisk helt vilt. Søndag er den mest hektiske dagen vi har hatt hittil. Kanskje fordi det var morsdag? Det var fullt i restauranten fra klokka 15.00 til 20.00. I tillegg var det fullt opp med takeaway. Jeg fikk så dårlig samvittighet for dem som ringte for å bestille mat, for etter hvert var det ventetid på halvannen time. Men vi var fem stykker på jobb og jobbet så fort vi kunne. Jeg solgte for 32.000 kroner på fem timer. Det er mye til å være en restaurant i lille Svelvik.

Mange advarte meg da jeg sa at jeg ville åpne thairestaurant i et nedlagt treningssenter i en så liten by. Det kommer aldri til å gå, sa de. Til og med samboeren min spurte om jeg var sikker. Men jeg kjente i hjertet mitt at jeg hadde så mye inspirasjon og energi, at jeg bare måtte prøve. Jeg åpnet i juni i fjor og tenkte at jeg skulle drive helt alene. Men etter bare én dag skjønte jeg at jeg måtte ansette flere. Nå har jeg seks ansatte.

Jeg kom til Norge som 20-åring og jobbet flere år på restaurant i Stavanger. Men da kunne jeg ikke lage maten akkurat som jeg ville. Thai er ikke bare curry, stekt ris eller soyasaus. Det er chili, hvitløk, løk, pepper, urter, grønnsaker. Så mye forskjellig. Jeg ønsket å gi folk en opplevelse av ekte thaimat. Til sommeren håper jeg å få til uteservering med thailandsk grillmat. Nye ideer dukker opp i hodet mitt hele tiden.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her


Det beste med Svelvik?

Play
00:00