Navn: Tonje Moberg, teamleder på Akademiet

Alder: 42

Bor: Konnerud

Da Peter spurte om jeg hadde lyst på barn, svarte jeg nei. Jeg ville heller ha hund, haha! Jeg kunne ikke hatt en mann som ikke var der like mye for barna som meg. Da hadde jeg heller valgt det bort. Hjemme hos oss har nok jeg brukt mer tid på jobb enn Peter. Hvorfor skal mannfolka ha enerett på å prioritere karriere og idrett foran barna, mens vi damer skal få dårlig samvittighet om vi ikke er hjemme? Det der provoserer meg.

Dagen etter at jeg ble mamma for første gang, fikk jeg tilbud om jobb på nyoppstartede Akademiet. Ring meg igjen om seks måneder. Da er jeg klar, svarte jeg. Det var godt å komme tilbake på jobb. Jeg er veldig glad i barna mine, men ikke så god på å være hjemme. Babyfasen var ikke helt for meg. Fôring og skifting, liksom. Jeg syns det er mye bedre nå, når barna er ti og 13 år og superkule å henge med. Det er skyhøye krav til oss foreldre. Min oppfordring er at vi må være litt greie med oss selv. Jeg prioriterer min daglige treningsøkt. Egentida gir meg pusterom og energi.

Er det noen av elevene mine som har foreslått meg? Så koselig. Jeg kjenner at jeg er på helt riktig sted. For ikke lenge siden veileda jeg en elev. Så sa han plutselig: «Veit du hva, Tonje? Nå bare skjønner jeg det så sinnsykt!» Da begynte jeg nesten å grine. Når vi knekker koden og elvene forstår at vi er på lag. Det er de aller beste øyeblikkene på jobb.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her


Det beste med Konnerud?

Play
00:00