Navn: Jan-André Olsen, lærer og standupkomiker

Alder: 34

Bor: Solbergelva

Jeg skulle varme opp for Espen Thoresen og hadde fått beskjed om at det kom til å være nærmere 250 mennesker i salen. Det var 14. Planen var å holde på i et kvarter. Det tok sju minutter før noen lo. Da gikk jeg av scenen. Det er noe av det verste jeg har vært med på, haha! Det er ti år siden nå. Hadde det skjedd i dag, ville jeg gjort det bedre, spilt på at de var så få.

Nå er jeg ikke lenger redd for ikke å være morsom. Og skulle det gå dritt, skal jeg uansett hjem og være pappa for unga på åtte, seks og fire, og ei fosterdatter på 21. Jeg er faktisk bestefar og, fosterbestefar i en alder av 34! Standup er ikke mer avansert enn at du må snakke om det åpenbare, det publikum tenker. Når jeg kommer på scenen med mine 164 centimeter, må det påpekes. Nå plager det meg ikke lenger, men det var ikke så kult før. På skoleballet i niendeklasse manna jeg meg opp til å spørre ei jente om å danse. «Nei, du er for liten», svarte hun. Da ble jeg helt tom innvendig.

Det fine er at jeg kan spille på mine egne skavanker som komiker. Og ikke minst som lærer, når vi jobber med MOT, som handler om å utvikle robuste og inkluderende ungdommer. Selv har jeg alltid sett yngre ut enn jeg er. Som 28-åring ble jeg bedt om leg for å kjøpe nesespray. Det hadde jeg glemt, så kona måtte kjøpe for meg, haha! En annen gang spurte en dørselger meg om foreldra mine var hjemme. Da var jeg 29. Det er bare gøy.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her


Det beste med Solbergelva?

Play
00:00