Navn: Vidar Thorbjørnsen, butikkansvarlig hos Montér

Alder: 43

Bor: Hovjordet

Jeg mistet matlysten, gikk ned i vekt, ble gul i huden og fikk veldig sterk kløe. Etter hvert viste det seg at jeg hadde fått en sykdom som angrep leveren min. I oktober 2017 ble jeg satt på venteliste for å få ny lever. Til å begynne med var det vanskelig å vente på telefonen. Det føltes rart å vente på at noen skulle dø, så livet mitt kunne reddes. Men jeg visste at hvis ingen dør snart, dør jeg. Og jeg fikk veldig god hjelp til å takle det. De ansatte på Rikshospitalet er fantastiske.

Etter tre måneder kom telefonen. Det er veldig rart å gå rundt med et organ fra et annet menneske, men det er helt utrolig at det fungerer så bra. Jeg er hundre prosent tilbake i jobb og trener tre ganger i uka. Før hadde jeg aldri tenkt på organdonasjon. Nå kan jeg takke et annet menneske for at jeg er her i dag. Et levende bevis på hvor viktig det er å ta det valget. Store deler av vennekretsen min har nå sagt ja til organdonasjon. Det gjør meg veldig glad.

Sykdommen har endret mitt syn på livet. Jeg fikk virkelig oppleve hvem som er mine ekte venner og hvem som var overfladiske. En del folk trakk seg unna da jeg ble syk. Synd, men sant. Det skal ikke mer enn en liten melding til for å vise at man bryr seg. Det viktigste for meg er å ha en trygg jobb og et godt nettverk. Bruke tid på å ha det hyggelig og sosialt. Og gjerne reise mer.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her


Det beste med Hovjordet?

Play
00:00